Tarih:

Paylaş:

BDT istihbarat servisleri, üye ülkelere giren teröristlerin tespit edilmesini görüşecek

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English Русский

Astana’da bir araya gelecek olan BDT özel servislerinin başkanları, uluslararası terör örgütleri mensupları ve üye ülkelere giriş yapan radikallerin tespitinde işbirliğini arttıracak tedbirleri görüşecek.

Konu Rusya Federal Güvenlik Servisi Halkla İlişkiler Merkezi (PRC) tarafından bildirildi.

“BDT Üye Ülkeleri Güvenlik Organları ve Özel Servisler Başkanları Konseyi’nin (SORB) 55. toplantısının 4 Ekim’de Astana’da yapılması planlanmaktadır. Genel oturum sırasında konsey üyelerinin ana dikkati, terörizm ve dini aşırıcılıkla mücadele alanında BDT ülkelerinin özel servisleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine verilecektir.”

FSB’den yapılan açıklamada, “BDT üye ülkelerine giriş-çıkış kanallarında uluslararası terör örgütleri üyeleri ve diğer radikal unsurların aranmasının organize edilmesinde işbirliğinin yoğunlaştırılmasına yönelik tedbirler üzerinde çalışılması ve BDT üye ülkelerinin temel teşkilatının içinde bulunduğumuz yıl içinde terörizm ve aşırıcılığın diğer tezahürleriyle mücadele sorunlarının araştırılmasına yönelik çalışmalarının sonuçlarının özetlenmesi ve gelecek yıl için daha ileri çalışmaların yönlerinin belirlenmesi planlanmaktadır” denildi.

https://report.az/ru/v-regione/specsluzhby-sng-obsudyat-vyyavlenie-terroristov-pri-vezde-v-strany-sodruzhestva