Tarih:

Paylaş:

Danimarka, dondurulan Rus varlıklarından Ukrayna’ya 430 milyon dolardan fazla kaynak aktaracak

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English Русский

Danimarka hükümeti silah alımları için Ukrayna’ya 4.2 milyar kron (628.8 milyon $) tahsis edecek ve bunun 2.9 milyar kronluk (434.2 milyon $) kısmı dondurulmuş Rus varlıklarından karşılanacak. Bu gelişme 29 Eylül’de Danimarka Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde yer aldı.

İlgili niyet protokolü Kiev’de Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen ile Ukraynalı mevkidaşı Rustem Umerov ve Stratejik Endüstriler Bakanı German Smetanin tarafından imzalandı.

Gazeta.Ru’nun haberine göre, Ukrayna yapımı silah ve teçhizatın satın alınması ve yıl sonuna kadar cepheye teslim edilmesi planlanıyor. Danimarka bu amaçla Kiev’e kendi fonlarından 1.3 milyar kron (yaklaşık 194.7 milyon dolar) tahsis edecek. Kalan miktarı ise AB adına Rusya Federasyonu’nun varlıklarından kullanacak.

Daha önce 15 Eylül’de Poulsen Kiev’e yapılan askeri yardımı yetersiz bir tedbir olarak nitelendirmiş ve Avrupa ülkelerini Ukrayna savunma şirketlerine doğrudan yatırım yapmaya çağırmıştı. Bakan ayrıca Brüksel’in Danimarka hükümetinden dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna savunması için kullanılmasına öncülük etmesini istediğini söyledi.

https://iz.ru/1766668/2024-09-29/daniia-vydelit-ukraine-bolee-430-mln-za-schet-zamorozhennykh-aktivov-rf