Tarih:

Paylaş:

Özbekistan ve Singapur, ticaret ve ekonomik işbirliğini genişletme olanaklarını görüşüyor

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English Русский

Trend’in haberine göre, Özbekistan Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Laziz Kudratov, 26 Eylül’de Semerkant’ta Başbakanlık Ofisi’nde Singapur Maliye ve Ulusal Kalkınma İkinci Bakanı Indrani Rajoy ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sırasında taraflar, bölgesel işbirliği ve ekonomik büyümenin desteklenmesinde önemli bir platform olan Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın rolünü vurguladılar. Özbek tarafı, Bankanın kurucu üyelerinden biri ve Asya’da uluslararası ekonomik bağların güçlendirilmesi ve sürdürülebilir altyapının geliştirilmesi konusunda kararlılık gösteren bir ülke olarak AIIB ve Singapur ile işbirliğini derinleştirmeye ilgi duyduğunu ifade etti.

Singapur’la ticari, ekonomik ve yatırım işbirliğinin genişletilmesine yönelik beklentiler görüşüldü. Son yedi yılda ticaret hacmi iki katına çıkmış ve Singapur yatırımlarının hacmi neredeyse 1 milyar dolara ulaşmıştır.

Zirve ziyaretleri sırasında varılan 3.9 milyar dolar değerindeki yatırım anlaşmalarının 2023 yılında zamanında uygulanması için sistematik çalışmalar başlatılmıştır. Bunlar kimya endüstrisi, stratejik varlıkların yönetimi, lojistik merkezlerin inşası, tarım ve eğitim alanlarındaki büyük projelerdir. Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı her bir proje için hedefe yönelik destek sağlamaktadır.

https://www.trend.az/casia/uzbekistan/3950180.html