Tarih:

Paylaş:

Wang Yi: “Dostane işbirliği, Çin-Estonya ilişkilerinin ana temasıdır”

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, New York’taki BM Genel Kurul oturumu çerçevesinde perşembe günü Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna ile bir araya geldi.

Estonya, Çin için Baltık bölgesinde önemli bir işbirliği ortağıdır. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi olan Wang, dostane işbirliğinin ikili ilişkilerin ana teması olduğunu, her iki halkın ortak beklentileriyle örtüştüğünü ve her iki tarafın da izlemeye devam etmesi gereken yönü temsil ettiğini söyledi.

Çin ve Estonya farklı tarihlere, kültürlere ve ortamlara sahip olsa da ve farklı zorluklarla karşılaşsa da bu durum iki ülkenin halklarının refahına hizmet etmek için karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini güçlendirmesine engel değildir. Wang, bunun aynı zamanda BM Şartı’nın amaç ve ilkelerine saygı temelinde uluslararası barış ve güvenliğin korunmasına yönelik ortak çabalarını da etkilemediğini sözlerine ekledi.

Wang, Çin’in Estonya’yla karşılıklı güveni sürekli olarak arttırmaya, temel çıkarlar konusunda birbirlerinin meşru kaygılarına saygı göstermeye ve ikili ilişkilerin gelişmesine canlılık katmak için sağlam bir siyasi temel atmaya istekli olduğunu belirtti.

https://news.cgtn.com/news/2024-09-27/Friendly-cooperation-is-the-main-theme-of-China-Estonian-ties-Wang-Yi-1xeeiPjWF3y/p.html