Tarih:

Paylaş:

Wang Yi, Almanya’ya “Çin’le ticari anlaşmazlıkları siyasileştirmemesini” söyledi

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, salı günü New York’ta yapılan ikili görüşmede Alman mevkidaşına ekonomik ve ticari meseleleri siyasileştirmenin ve gümrük vergisi önlemlerini kötüye kullanmanın kimsenin çıkarına hizmet etmeyeceğini söyleyerek Berlin ve Avrupa Birliği’ni (AB) Çin’le ticari anlaşmazlıkları çözmek için diyalog ve istişarelere başvurmaya çağırdı.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi olan Wang ile Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock arasındaki görüşme, iki üst düzey diplomatın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 79. oturumu için New York’ta bulundukları sırada gerçekleşti. Bu görüşme aynı zamanda AB’nin Çin yapımı elektrikli araçlara ek gümrük vergisi getirmeye hazırlandığı bir dönemde gerçekleşti.

Çin ve AB’nin diplomatik ilişkiler kurmasından bu yana geçen yaklaşık yarım asırlık geçmişe bakıldığında, ikili işbirliğinin geliştirilmesinin her iki tarafın da çıkarına olduğunu ve dünya istikrarına katkıda bulunacağını belirten Wang, Çin-AB ilişkilerinin temelinin karşılıklı yarar sağlayan işbirliği olduğunu ve iki ekonominin birbirini tamamlayıcı niteliğinin, Çin ve AB arasındaki ekonomik işbirliğinin, iki tarafın ekonomik çıktılarının basit bir şekilde toplanmasının ötesinde sonuçlar doğurabileceği anlamına geldiğini vurguladı.

https://news.cgtn.com/news/2024-09-25/Chinese-FM-tells-Germany-not-to-politicize-trade-disputes-with-China-1xb4hskHFQs/p.html