Tarih:

Paylaş:

Türkmenistan, Abu Dabi’de YEK geliştirme planlarını sundu

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English Русский

Trend’in Cuma günü Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’na atıfta bulunarak bildirdiğine göre, Abu Dabi’de düzenlenen Dünya Kamu Hizmetleri Kongresi’nde Türkmenistan heyeti yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi için umut verici planlar sundu.

Türkmenistan Enerji Bakan Yardımcısı Nurmammet Nurmammedov, “Yenilenebilir enerji kaynaklarının kapasitesinin üç katına çıkarılması: planlardan eyleme” başlıklı oturumda, yenilenebilir enerji alanındaki mevcut girişimler ve ülkenin geleceği hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Etkinlik kapsamında ayrıca Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) Genel Müdürü Francesco La Camera ile yenilenebilir enerji alanında ortak projeler ve teknik yardım konularının ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Türkmenistan, 2025-2030 dönemi için hedeflerini sundu ve IRENA ile işbirliğine olan bağlılığını bir kez daha teyit etti. IRENA Genel Müdürü ise, NDC 3.0 çerçevesinde Türkmenistan’ın yenilenebilir enerji hedeflerinin geliştirilmesini desteklemeye hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca Türkmen heyeti, yenilenebilir enerjinin gelecekteki rolü ve özel sektörü içeren finansman yöntemleri üzerine bir oturuma katıldı, bu alanda sürdürülebilir kalkınma ve uluslararası işbirliğinin önemini vurguladı.

https://www.trend.az/business/3947609.html