Tarih:

Paylaş:

Çin ve Malezya, modernizasyon çabalarında daha yakın işbirliği taahhüdünde bulundu

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Cuma günü Pekin’de, Malezya Kralı Sultan İbrahim Sultan İskandar ile görüştü ve iki taraf birbirlerinin modernleşme çabalarında işbirliğini derinleştirme sözü verdi.

Malezya Kralı, Pazar günü sona erecek olan dört günlük bir devlet ziyareti için Çin’de bulunacak. Bu, Ocak 2024’te devlet başkanlığı görevini üstlenmesinden bu yana ASEAN üyesi olmayan bir ülkeye yaptığı ilk ziyarettir.

Pekin’deki Büyük Halk Salonu’nda gerçekleşen görüşmede Şi, deniz komşusu olan Çin ve Malezya’nın köklü bir dostluğa sahip olduğuna dikkat çekti.

İki ülkenin, 1974 yılında diplomatik ilişkiler kurmasından bu yana, Çin ve Malezya’nın her zaman dostane ilişkiler içinde olduğunu ve birbirlerini desteklediğini, karşılıklı başarıların ve ülkeler arasında kazan-kazan işbirliğinin güzel bir örneğini oluşturduğunu söyledi.

Şi, bu yılın iki ülke arasında diplomatik bağların kurulmasının 50. yıldönümü ve Çin-Malezya Dostluk Yılı olduğunu, Çin-Malezya ilişkilerinin geçmişteki başarıların üzerine inşa edilmesi ve geleceğe doğru ilerlemesi için önemli bir sene olduğunu söyledi.

https://news.cgtn.com/news/2024-09-20/President-Xi-holds-talks-with-Malaysian-king-in-Beijing-1x3eEzCBTu8/p.html