Tarih:

Paylaş:

Özbekistan’da düşük kapasiteli bir nükleer santralin inşasına yakında başlanacak

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English Русский

Uzatom Ajansı ve Rosatom’un mühendislik şirketi Atomstroyexport, çalışmaların başlaması için bir protokol imzaladı.

Özbekistan, hazırlık faaliyetlerinin aktif aşamasına geçişi işaret eden küçük kapasiteli nükleer enerji santrali (SMR) projesinde çalışmaların başlatılmasına ilişkin bir protokol imzaladı. Proje çerçevesinde gerekli tasarım ve lisans belgeleri geliştirilecek. Bu bilgi Uzatom’un basın servisi tarafından bildirildi.

İmza töreni Özbekistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Atom Enerjisi Ajansı Direktörü Azim Akhmedkhadjayev ve Rosatom Genel Müdür Yardımcısı Nikolai Spassky’nin huzurunda gerçekleşti.

Uzatom Ajansı’na bağlı nükleer santral inşaatı müdürlüğü direktörü Otabek Amanov, protokolün imzalanmasının, tarafların düzenleyici ve mali yükümlülükleri açısından öncelikli koşullar yerine getirildiği için inşaat sahasında doğrudan çalışmaya başlamaya izin vereceğini söyledi. “Rosatom”, SMR’in yeri için lisans alma belgeleri ve etüt çalışmaları üzerinde aktif olarak çalışmaya başladı.

SMR projesinin ön çalışmaları 2024 yazında başladı. Haziran ayında, ilk inşaat merkezi geleceğin santralinin sahasında düzenlendi ve burada ilk öncelikli görevler belirlendi. Ağustos ayının sonunda, bölgenin entegre kalkınmasında ilk adım olan, gelecekteki nükleer santralin inşaatçıları için bir vardiya kampı oluşturma çalışmaları başladı. Bölge ayrıca kültür ve eğitim projeleri, sağlık kuruluşları oluşturmanın yanı sıra nüfusu ve sanayi şirketlerini burada yaşamaya ve çalışmaya çekmeyi planlıyor.

https://centralasia.news/30234-stroitelstvo-ajes-maloj-moschnosti-vskore-startuet-v-uzbekistane.html