Tarih:

Paylaş:

Büyükelçi: “Pakistan, Kazakistan’dan enerji kaynakları ithal etmekle ilgileniyor”

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English Русский

Pakistan, Kazakistan’dan enerji kaynakları ithal etmekle ilgileniyor.

Kazakistan’ın Pakistan Büyükelçisi Yerzhan Kistafin Trend’e verdiği özel röportajda şunları söyledi:

“Aslında Pakistanlı dostlarımızdan düzenli olarak Kazak kömürü, Kazak petrolü, petrol ürünleri ve Kazak gazı tedariki konusunda talepler alıyoruz. Gündemimizdeki ana konu lojistik. TAPI (Türkmenistan, Afganistan, Pakistan, Hindistan) olarak adlandırılan projenin gelişimini yakından takip ediyoruz. Ayrıca CASA-1000 (Orta Asya ile Güney Asya’nın enerji sistemlerini birbirine bağlamak üzere tasarlanmış) gibi projelerin gelişimini de yakından takip ediyoruz. Bu, doğası gereği bölgesel olan bir dizi projedir.”

Büyükelçiye göre; bu durumda Kazakistan ve Pakistan arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinde bölgesel faktörün belirleyici hatta önceden belirleyici olabileceği açıkça anlaşılmalıdır.

Sözlerinin devamında Büyükelçi, “Neden mi? Çünkü ülkelerimiz arasında mal sevkiyatı yapabilmek için bölgedeki en az iki ülkeden geçmemiz gerekiyor. Bu ülkeler Türkmenistan, Özbekistan, Afganistan, Kırgızistan, hatta Çin ya da Tacikistan olabilir. Şu anki aşamada görevimiz, enerji kaynakları da dahil olmak üzere ürünleri acısız, zamanında ve yüksek kalitede teslim etmemizi sağlayacak yeterli ulaşım ve lojistik altyapısını oluşturmaktır.” ifadelerini kullandı.

Taşımacılık alanındaki işbirliğinden de bahseden Büyükelçi, Pakistan’ın önde gelen taşımacılık ve lojistik şirketleriyle şu anda çok aktif ve yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

https://www.trend.az/casia/kazakhstan/3942347.html