Tarih:

Paylaş:

Çin, küresel ortak kalkınmayı desteklemeye hazır

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Çin’in üst düzey diplomatı Wang Yi, cuma günü yaptığı açıklamada, ülkesinin modernleşme deneyiminden yararlanacağını ve ortak kalkınma ile küresel bir toplumun inşasını teşvik edeceğini söyledi.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi Wang, Pekin’de düzenlenen Ortak Kalkınma için Küresel Eylem Forumu İkinci Üst Düzey Konferansı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada söz konusu açıklamaları yaptı.

Aynı zamanda ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü olan Wang, Küresel Kalkınma Girişimi’nin (GDI) yaklaşık üç yıl önce önerilmesinden bu yana, işbirliği mekanizmasının verimli sonuçlarla sürekli olarak güçlendirildiğini, uluslararası toplumdan yaygın beğeni ve aktif katılım topladığını söyledi.

Wang, Çin’in finansman kanallarını zenginleştirmeye, işbirliği modellerini yenilemeye, kapasite inşasını güçlendirmeye, ortaklık ağlarını genişletmeye, tüm taraflarla eylemleri koordine etmeye ve sürdürülebilir kalkınmaya güçlü bir ivme kazandırmak için ısrarlı çaba göstermeye devam etmeye istekli olduğunu sözlerine ekledi.

Küresel Kalkınma Girişimi’nin uygulanmasının güçlü bir şekilde teşvik edilmesinin umut verici bir beklentiyle doğru zamanda geldiğini kaydeden Wang, Çin’in Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemini destekleyeceğini, tüm ülkelerin halklarının gerçek ihtiyaçlarına odaklanacağını, Küresel Güney işbirliğini derinleştireceğini ve tüm taraflar arasında kalkınma stratejilerinin uyumunu güçlendireceğini söyledi.

https://english.news.cn/20240712/caad49db137c448b9951b00e1c2bb1b2/c.html