Tarih:

Paylaş:

Japonya ve İngiltere, yapay zeka da dahil olmak üzere geniş kapsamlı işbirliği konusunda anlaştı

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve İngiltere’nin yeni Başbakanı Keir Starmer, perşembe günü iki ülke arasında yapay zeka da dahil olmak üzere geniş bir alanda işbirliğini arttırma konusunda mutabık kaldılar.

İki lider Washington’da gerçekleştirdikleri ilk yüz yüze görüşmelerinde Avrupa-Atlantik ve Hint-Pasifik bölgelerinin güvenliğinin birbirinden ayrılamaz olduğunu da teyit ettiler.

Kishida, 6 Temmuz’da Starmer ile telefon görüşmesi yapmış ve seçimlerdeki zaferi için tebrik etmişti.

İki lider ayrıca İtalya’nın da dahil olduğu yeni nesil savaş uçaklarının ortak geliştirilmesini teşvik etme konusunda mutabık kaldılar ve Kuzey Kore de dahil olmak üzere Orta Doğu ve Doğu Asya’daki durumları ele alarak yakın işbirliklerini teyit ettiler.

Kishida ayrıca Hollanda’nın yeni Başbakanı Dick Schoof ile bir araya gelerek göreve başlaması dolayısıyla kendisini tebrik etti. Schoof, güvenlik dahil tüm alanlarda Japonya ile birlikte çalışmaya istekli olduğunu ifade etti.

Son olarak Kishida, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile de görüştü ve ülkelerinin savunma ekipmanları gibi güvenlik alanlarında ve altıncı nesil ya da 6G iletişim standartları da dahil olmak üzere ileri teknolojilerde işbirliğini güçlendireceğini teyit etti.

https://www.japantimes.co.jp/news/2024/07/12/japan/politics/kishida-starmer-talks