Tarih:

Paylaş:

Çin ve Belarus dışişleri bakanları Pekin’de görüştü

Önerilenler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, pazartesi günü Pekin’de Belarus Dışişleri Bakanı Maksim Ryzhenkov ile görüştü.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi olan Wang, Çin’in iki devlet başkanı tarafından varılan önemli mutabakatı uygulamak ve Çin-Belarus çok yönlü kapsamlı stratejik ortaklığının sürekli derinleşmesini ve sağlamlaşmasını teşvik etmek için Belarus’la birlikte çalışmaya istekli olduğunu söyledi.

Çin, Şanghay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) dönem başkanlığını, “Şanghay Ruhu”nu ileriye taşımak ve ŞİÖ’nün ortak evini dayanışma ve karşılıklı güven, barış ve huzur, refah ve kalkınma, iyi komşuluk ve dostluğun yanı sıra adalet ve hakkaniyete dönüştürmek için tüm taraflarla birlikte çalışmak üzere bir fırsat olarak değerlendirmeye hazırdır.

Ryzhenkov, ülkesinin Çin’le ilişkilere büyük önem verdiğini ve dışişleri bakanı olarak göreve geldikten sonra ziyaret ettiği ilk ülkenin Çin olduğunu belirterek Çin’e Belarus’un ŞİÖ’ye katılmasını desteklediği için teşekkür etti.

Ryzhenkov, Belarus’un Çin tarafından önerilen bir dizi küresel girişime büyük değer verdiğini ve derinlemesine katılmaya devam edeceğini ve küresel zorlukları ortaklaşa ele almak için çok taraflılık uygulamasına bağlı kalacağını söyledi.

https://english.news.cn/20240708/d4bc1897f08340c5b3eeb57366631544/c.html