Tarih:

Paylaş:

Güney Kore ve Kazakistan, kritik madenlerde ortaklık anlaşması imzaladı

Önerilenler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Kasım Cömert Tokayev, salı günü, arama ve geliştirmeden ticarileştirmeye kadar kritik mineraller için tedarik zinciri konusunda işbirliği yapma konusunda anlaştı.

Anlaşma, stratejik ortaklığı geniş bir alanda güçlendirmenin yollarını görüşmek üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen zirve görüşmelerinde gerçekleşti.

Görüşmeler sırasında iki taraf, ortak keşiften kritik minerallerin nihai kullanımına kadar uzanan kapsamlı işbirliğinin önünü açmak üzere kritik mineral tedarik zinciri ortaklığına ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı.

Ortak basın toplantısında konuşan Yoon, “İki ülke, Kazakistan’ın bol mineral kaynaklarını Güney Kore’nin ileri teknolojisiyle birleştirerek kritik mineral tedarik zincirini güçlendirmeyi kararlaştırdı” dedi.

Önemli bir petrol ve doğal gaz üreticisi olan Kazakistan’ın uranyum, krom, titanyum ve nadir toprak metalleri açısından büyük bir rezerve sahip olması, kaynak zengini ülkeyi Güney Kore’nin çip ve pil üreticileri için önemli bir ortak haline getiriyor.

https://en.yna.co.kr/view/AEN20240612003752315?section=national/politics