Tarih:

Paylaş:

Japonya Başbakanı, siber saldırıları önlemek için “aktif siber savunmayı” artırma sözü verdi

Önerilenler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, cuma günü bir bakana, erken uyarı işaretlerini izleyerek ülkeye yönelik siber saldırıları önlemek amacıyla Japonya’nın “aktif siber savunma” yeteneklerini artıracak bir yasa tasarısı hazırlaması talimatını verdi.

Kishida, bu alanda uzmanların yer aldığı bir hükümet panelinin ilk toplantısında yaptığı açıklamada “Mevcut güvenlik ortamı ışığında Japonya’nın siber saldırılarla başa çıkma kabiliyetini arttırmak giderek daha acil bir görev haline geliyor” dedi.

Hükümet tasarıyı sonbaharda yapılacak olağanüstü bir oturumda parlamentoya sunmayı hedeflerken, toplantıya katılan Dijital Bakan Taro Kono, panel üyelerinden bulgularını birkaç ay içinde rapor etmelerini istedi.

Aktif siber savunma, siber saldırıların işaretlerini gözlemleme ve tespit etme ve gerekirse düşman sunucularını etkisiz hale getirmek için bilgisayar virüsleriyle bozma yaklaşımıdır. Ancak bu yaklaşımın anayasal güvence altında olan haberleşme gizliliğini ihlal edebileceği yönünde endişeler var.

Aralarında siber güvenlik uzmanları ve hukukçuların da bulunduğu 17 uzmanın katıldığı panel toplantısında Kono, halkın hak ve menfaatlerini korurken ABD ve Avrupa ülkeleriyle kıyaslanabilir bir sisteme ulaşılması gerektiğini söyledi.

https://english.kyodonews.net/news/2024/06/c746af5e93e3-japan-pm-vows-to-boost-active-cyber-defense-to-prevent-cyberattacks.html