Tarih:

Paylaş:

Asya Kalkınma Bankası, Güney Kafkasya ulaşım ağına yatırım yapmaya hazır

Önerilenler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Asya Kalkınma Bankası (ADB), Güney Kafkasya’da bölgesel kalkınma ve işbirliği için yeni perspektifler açacak olan ulaşım ağının restorasyonuna yatırım yapmaya hazır. Girişim, ulaşımın iyileştirilmesini ve başta Azerbaycan Demiryolları olmak üzere önemli bölgesel ortaklarla işbirliğinin genişletilmesini amaçlıyor.

ADB’nin Orta ve Batı Asya Direktörü Yevgeny Zhukov, Banka’nın Tiflis’teki yıllık toplantısı sırasında verdiği bir röportajda, Azerbaycan Demiryolları ile işbirliğini genişletmeye devam etmeyi ve tüm ağın restorasyonu için tamamlanmamış birçok görev olduğu için ulaşım konusunda daha fazla çalışmayı hedeflediklerini belirtti. Zhukov, ayrıca Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki başarılı müzakerelerin ve barış anlaşmasının, Azerbaycan’ı ve bölgeyi dünya ile daha iyi bağlayacak ek ulaşım koridorlarının açılmasını mümkün kılacağı umudunu dile getirdi.

Zhukov, Azerbaycan’ın güneyinden Ermenistan toprakları üzerinden Nahçıvan’a uzanan eski bir demiryolu olduğunu söyledi. Barış anlaşması ve diğer anlaşmalara varılması halinde ADB’nin, Azerbaycan hükümetinin öncelikli kararlarına göre, bu ağın restorasyonuna yatırım yapmaktan büyük memnuniyet duyacağını kaydetti.

https://news.az/news/-adb-ready-to-invest-in-south-caucasus-transport-network-