Tarih:

Paylaş:

Dünya Bankası Başkanı, Afrika ülkelerini görmezden gelmemeye çağırdı

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English Русский

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Afrika kıtasındaki ülkeleri görmezden gelmemeye çağırarak “Afrika’yı görmezden gelmek, dünyanın doğru ilerlediği geleceği görmezden gelmek demektir” dedi.

Afrika’nın gençlerinin kıtanın en önemli “varlığı” olduğunu ancak ihmal edilme risklerinin bulunduğunu söyleyen Banga, “Amaç, bu ‘demografik temettünün’ çıkarlarını güvence altına almaktır,” diye ekledi.

Yayının da hatırlattığı gibi, Afrika nüfusunun 2050 yılına kadar neredeyse iki katına çıkarak 2,5 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. Gazete, “Dünya nüfusunun dörtte biri Afrikalı olacak,” diye vurguluyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Afrika Departmanı Direktörü Abebe Aemro Selassie, AB, İngiltere ve diğer donörlerden gelen ikili bütçe yardımlarının giderek artan bir oranda kesildiğini söyledi.

Selassie, “Geçmişte bölgedeki en yoksul ülkelerin birçoğuna verilen bütçe desteği oldukça büyüktü, ancak azalan bir eğilim var. En üzücü olan ise insani yardım desteğinin bile azalıyor olması” diyerek Dünya Bankası ve IMF’nin bu boşluğu doldurmak için devreye girmesi gerektiğini söyledi.

https://ria.ru/20240501/afrika-1943320344.html