Tarih:

Paylaş:

İsveç, NATO güçlerinin bir parçası olarak Letonya’ya asker göndermeye devam edecek

Önerilenler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, perşembe günü yaptığı açıklamada NATO’nun Rusya ve müttefiki olan Belarus ile kara sınırlarını paylaşan Baltık ülkelerine konuşlandırılması kapsamında Letonya’ya asker gönderme planlarına devam edeceğini söyledi.

Kristersson, Letonyalı mevkidaşı Evika Silina ile birlikte düzenlediği basın toplantısında “Bu sabah hükümet, İsveç’in azaltılmış tabura katkısını hazırlama görevini silahlı kuvvetlere vermek üzere resmi bir karar aldı. Hedefimiz bu gücün önümüzdeki yılın başından itibaren faaliyete geçmesidir.” dedi.

Kristersson, katkının zırhlı araçlar ve Leopard tanklarını içereceğini de sözlerine ekledi.

İskandinav ülkesi, geçtiğimiz ay NATO’ya katılarak askeri ittifakın 32. üyesi oldu ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından onlarca yıldır sürdürdüğü bağlantısızlığı terk etti.

İsveç, NATO’nun Letonya’daki konuşlanmasına gelecek yılın başlarında yeni bir sekme açarak, herhangi bir saldırıya karşı caydırma ve savunma amaçlı birlikler olan azaltılmış bir mekanize tabura katkıda bulunmayı hedeflediğini söylemişti, ancak nihai karar NATO üyeliğini bekliyordu.

https://www.reuters.com/world/europe/sweden-move-ahead-with-sending-troops-latvia-part-nato-forces-2024-04-25/