Tarih:

Paylaş:

Japonya Başbakanı Kishida, 9 yıl sonra ilk devlet ziyareti için ABD’ye gidiyor

Önerilenler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, pazartesi günü Washington’a giderek Japonya’nın dokuz yıl sonra ABD’ye devlet ziyareti gerçekleştiren ilk lideri oldu ve iki ülke arasındaki ittifakın artan öneminin altını çizdi.

Japon hükümet yetkililerine göre Kishida, ABD’de bulunduğu süre zarfında çarşamba günü Washington’da Başkan Joe Biden ile bir zirve gerçekleştirecek ve ertesi gün ABD Kongresi’nin ortak oturumuna hitap edecek.

Yetkililer, pazar günü Tokyo’ya dönmesi planlanan Kishida’nın Biden ile güvenlik ve en son teknolojilerden tedarik zincirlerinin güçlendirilmesine kadar çeşitli alanlarda Japonya-ABD işbirliğinin önemini yeniden teyit etmesinin beklendiğini söyledi.

Kishida, Tokyo’dan ayrılmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada “Japonya ve ABD’nin daha sağlam bir ilişki kurduğunu teyit etmek istiyorum ve bu mesajı dünyaya iletmek için önemli bir fırsat olacak” dedi.

Kishida, ABD’ye yapacağı devlet ziyaretinin ikili ittifakı güçlendirmeye yardımcı olacağını söyledi ve Nisan 2015’te bunu yapan Shinzo Abe’den bu yana ABD Kongresi’nde konuşma yapan ilk Japonya başbakanı olacak.

https://english.kyodonews.net/news/2024/04/2f51e4011b05-kishida-departs-for-us-for-1st-state-visit-by-japan-pm-in-9-years.html#google_vignette