Tarih:

Paylaş:

Türkmenistan Cumhurbaşkanı, AGİT Genel Sekreterini kabul etti

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English Русский

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Serdar Berdimuhammedov, 5 Mart tarihinde Aşkabat’ta AGİT Genel Sekreteri Helga Schmid ile bir araya geldi. Taraflar, işbirliğinin temel alanları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Serdar Berdimuhammedov, Türkmenistan’ın hem bölgesel hem de küresel ölçekte barış, güvenlik ve sürdürülebilir kalkınmanın korunmasına yönelik aktif işbirliğinden yana olduğunu ifade etti. Bu bağlamda, cumhuriyetin modern zorluklara ve tehditlere karşı koymada AGİT ile yakın bir ortaklığa her zaman bağlı olduğunu vurguladı.

Türkmenistan Devlet Başkanı, ayrıca Türkmenistan’ın zengin bir enerji potansiyeline sahip olduğunu belirterek enerji kaynaklarının dünya pazarına ulaştırılması ve transit geçişi için AGİT bünyesinde siyasi, mali ve çevresel boyutlar da dahil olmak üzere somut çalışmalar yürütmenin uygunluğundan bahsetti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Serdar Berdimuhammedov ayrıca, Türkmen tarafının AGİT ile ulaştırma alanındaki ortaklığı genişletmeye hazır olduğunu ve 4 Mart’ta Aşkabat’ta düzenlenen bu uluslararası yapının ekoloji forumunun ve Orta Asya ülkelerinin çevre bakanlarının bu alanda verimli bir diyaloğu yoğunlaştırmaya hizmet edeceğinden emin olduğunu ifade etti.

https://centralasia.news/27231-prezident-turkmenistana-prinjal-genseka-obse.html