Tarih:

Paylaş:

Japonya Başbakanı, ABD Kongresi’ne hitap edecek

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Aralarında Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson’ın da bulunduğu ABD kongre liderleri, Japonya Başbakanı Kishida’nın resmi bir ziyaret için 11 Nisan’da Washington’a geldiğinde ABD Kongresi’ne hitap edeceğini belirterek bu ziyaretin, “her iki ulusun barış ve refah ile demokrasi, güvenlik ve istikrarı destekleyen bir uluslararası topluma olan bağlılığını simgelediğini” ifade ettiklerini söylediler.

Kishida’nın konuşması dokuz yıl sonra bir Japon lider tarafından yapılacak ilk konuşma olacak. 10 Nisan’da Başkan Joe Biden ile görüşmesi ve bir devlet yemeğine katılması planlanıyor.

Ziyaret sırasında Kishida’nın, Çin’in iddialı eylemleri ve Kuzey Kore’nin silah geliştirmesi karşısında Japonya’nın ABD ile uzun süredir devam eden ittifakını güçlendireceğinin altını çizmesi bekleniyor.

Kishida ve Biden’ın ekonomik güvenlik, uzay ve yeni teknolojiler gibi alanlarda ikili işbirliğinin derinleştirilmesi ve aynı zamanda Güney Kore ile üçlü ve benzer düşünen ortaklarla çok taraflı işbirliğinin arttırılması gerektiği konusunda hemfikir olmaları bekleniyor.

https://english.kyodonews.net/news/2024/03/6314637d5291-update1-japan-pm-kishida-to-address-us-congress-on-april-11.html?phrase=mask&words=