Tarih:

Paylaş:

Şi Cinping, yeni kaliteli üretici güçlerin geliştirilmesini vurguladı

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, salı günü Çin’in ulusal yasama organı olan 14. Ulusal Halk Kongresi’nin ikinci oturumunda, Çin’in doğusundaki Jiangsu Eyaleti’nden diğer milletvekilleriyle birlikte katıldığı bir müzakere sırasında yaptığı konuşmada, bölgesel şartlara göre yeni kaliteli üretici güçlerin geliştirilmesini vurguladı.

Şi Cinping, en önemli önceliğin yüksek kaliteli kalkınmaya odaklanılması olduğunu belirterek inovasyonun hızlandırılması, gelişmekte olan endüstrilerin desteklenmesi, geleceğe yönelik endüstrilerin geliştirilmesi için ileri görüşlü planların benimsenmesi ve modernize edilmiş endüstriyel sistemin iyileştirilmesi için çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.

Yeni nitelikli üretici güçler geliştirmenin geleneksel sanayileri ihmal etmek ya da terk etmek anlamına gelmediğini belirten Şi Cinping, projelerde acele edilmesini ve sanayi balonlarının oluşmasını önlemek ve sadece tek bir kalkınma modelini benimsemekten kaçınmak gerektiğini ifade etti.

Ayrıca Şi Cinping, yerel yönetimlerin; yeni endüstrilerin, modellerin ve büyümeyi sağlayan faktörlerin seçici bir şekilde geliştirilmesini desteklemesini, kendi kaynak donanımlarını, endüstriyel temellerini ve bilimsel araştırma koşullarını dikkate almasını ve geleneksel sektörleri üst düzey, akıllı ve yeşil endüstrilere dönüştürmek ve yükseltmek için yeni teknolojileri kullanılması gerektiğini belirtti.

https://english.news.cn/20240305/836efa1e8592443cad60dc9341d2beeb/c.html