Tarih:

Paylaş:

Güney Kore ve ABD, ortak askeri tatbikatlara başladı

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore’nin nükleer ve füze tehditlerine karşı önlem almak amacıyla 11 gün sürecek olan Yıllık Özgürlük Kalkanı Tatbikatı’na başladı. Tatbikat, Kuzey Kore’nin batı deniz sınırına yakın topçu atışları ve bir dizi füze fırlatması da dahil olmak üzere devam eden silah atışları nedeniyle artan gerginliğin ortasında gerçekleştirildi.

Bu tatbikat, Kuzey Kore’nin Kasım ayında sınır boyunca gerilimi azaltmak için imzalanan 2018 Koreler arası askeri anlaşmayı iptal etmesinin ve ardından provokatif askeri eylemlerde bulunabileceği endişelerini arttırdı.

Seul ve Washington, bu tür tatbikatların tamamen savunma amaçlı olduğunu söylese de Pyongyang uzun zamandır müttefiklerin askeri tatbikatlarını kendisine karşı bir işgalin provası olarak nitelendiriyor ve bu tür tatbikatları protesto etmek için füze fırlattığı bir geçmişe dayanıyor.

Güney Kore ve ABD orduları, son tatbikatın ortak savunma duruşlarını geliştirmeyi amaçladığını belirterek kara, deniz, hava, siber ve uzay varlıklarını kullanarak çok alanlı operasyonlara ve Kuzey’in nükleer operasyonlarına karşı koymaya odaklanacağını belirtti.

https://en.yna.co.kr/view/AEN20240303001700315?section=national/defense