Tarih:

Paylaş:

Rus Duması, uluslararası ödemelerde dijital para kullanımını onayladı

Önerilenler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Rusya Yasama Meclisi’nin alt kanadı olan Rusya Devlet Duması, ikinci ve üçüncü oturumlarda uluslararası ödemeler için dijital finansal varlıkların kullanımına ilişkin düzenlemeleri onayladı. Buna göre, para birimi düzenlemesi ve para birimi kontrolü ile dijital finansal varlıklara ilişkin yasalar gerektiği şekilde değiştirilecek.

Değişiklikler, para birimi düzenlemesi yasası çerçevesinde mal ve hizmet ithalatı ve ihracatı için ödeme olarak dijital hakların kullanılmasını mümkün kılmaktadır. Rus ticari kuruluşları artık dijital hakları kullanarak ortaklarıyla iş yapabilecekler.

Belge, dijital varlıkların ödeme aracı olarak kullanıldığı dış ticaret işlemlerinin gerçekleştirilebilmesini, bir yerleşik ile yerleşik olmayan arasında veya yerleşik olmayanlar arasında dijital varlıkların yasal gerekçelerle edinilmesi ve elden çıkarılmasına ilişkin işlemlerin para birimi işlemleri olarak kabul edilmesini sağlamaktadır. Dijital varlıklarla bireysel döviz işlemleri yapma koşullarını belirleme ve bunların gerçekleştirilmesini yasaklama yetkisi, Rusya Merkez Bankası’na verilecektir.

https://tass.com/economy/1752323