Tarih:

Paylaş:

Güney Kore ve Küba Arasında Diplomatik İlişki Kuruldu

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Güney Kore, Çarşamba günü Küba ile diplomatik ilişkiler kurdu. Bu, iki ülkenin New York’ta resmi temsilcileri arasında yapılan diplomatik notalarla işaret edilen bir gelişme oldu. Küba, Güney Kore’nin diplomatik ilişki kurduğu 193. ülke olarak kayıtlara geçti.

Bu duyuru, Güney Kore’nin Orta ve Güney Amerika’da artan kültürel ve insanlar arası değişimlerle birlikte diplomatik dayanaklarını genişletme çabalarının bir sonucuydu.

Küba, Güney Kore ile 1949 yılında resmen ilişki kurmuş olsa da Fidel Castro’nun 1959 devrimiyle iktidarı ele geçirmesinin ardından ikili ilişkiler fiilen kesilmişti. Ancak, Soğuk Savaş dönemi müttefikleri olan Küba ve Kuzey Kore, 1960 yılında diplomatik ilişki kurmuş ve o zamandan beri dostluk bağlarını sürdürmüştü.

Gözlemciler, Güney Kore ve Küba arasındaki resmi ilişkilerin Kuzey Kore’nin diplomatik izolasyonunu derinleştirebileceğini ve Kuzey Kore’yi diyaloğa dönmesi için daha fazla baskı altına alabileceğini belirtiyor. Bu adımın, Kuzey Kore’nin provokatif politikalarından uzaklaşması için bir teşvik olarak görülebileceğini ifade ediyorlar.

https://www.koreaherald.com/view.php?ud=20240214050719