Tarih:

Paylaş:

Çin, Münih Güvenlik Konferansı’na Katılacak

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Çin’in üst düzey diplomatı Wang Yi, 60. Münih Güvenlik Konferansı’na katılarak Çin’in uluslararası konulardaki tutumunu açıklayacak ve konferans teması ışığında Çin’in insanlık için ortak bir geleceğe sahip bir toplum inşa etme ve eşit ve düzenli çok kutuplu bir dünyayı savunma önerilerini detaylandıracak. Ayrıca, İspanya ve Fransa’yı ziyaret edecek ve Fransa’da Çin-Fransa Stratejik Diyaloğu’na katılacak.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Christoph Heusgen, İspanya Dışişleri, Avrupa Birliği ve İşbirliği Bakanı José Manuel Albares Bueno ve Fransa Cumhurbaşkanı Diplomatik Danışmanı Emmanuel Bonne tarafından davet edildiğini açıkladı.

Mao Ning, Wang Yi’nin Münih Güvenlik Konferansı’na katılırken Çin’in insanlık için ortak bir geleceğe sahip bir toplum inşa etme ve eşit ve düzenli çok kutuplu bir dünyayı savunma konusundaki önerilerini detaylandıracağını belirtti. İspanya ziyaretinin Ejderha Yılının başlaması ve Çin-İspanya diplomatik ilişkilerinin ikinci 50 yılına girmesi nedeniyle gerçekleştiğini vurgulayan Mao Ning, her iki tarafın da bu ziyarete büyük önem verdiğini ve İspanya’nın özenli ve samimi düzenlemeler yaptığını kaydetti.

https://english.news.cn/20240215/d92f66015f574ea8809d18dc9897efe8/c.html