Tarih:

Paylaş:

ABD’nin Kuzey Kore İnsan Hakları Elçisi, Güney Kore Ve Japonya’yı Ziyaret Edecek

Önerilenler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı 9 Şubat Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD’nin Kuzey Kore insan hakları özel temsilcisinin, BM’nin Kuzey’in hak ihlallerine ilişkin önemli bir raporunun yayınlanmasının 10. yıldönümü nedeniyle Şubat ayında Güney Kore ve Japonya’yı ziyaret edeceğini duyurdu.

Her iki ülkede de hükümet temsilcileri, sivil toplum aktivistleri ve Kuzey Koreli sığınmacılarla bir araya gelmeyi planlayan Büyükelçi Julie Turner’ın 22 Şubat tarihine kadar sürecek gezisi, insan hakları ihlallerini konu alan 2014 BM Soruşturma Komisyonu (COI) raporuna yeniden dikkat çektiği bir dönemde gerçekleşecek.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı ‘Özel Temsilci Turner, Güney Kore’de, Kuzey Kore’nin insan hakları ihlallerinden sorumlu olanların hesap verebilirliğini teşvik etme çabalarını ve Kuzey Kore halkının refahının en iyi nasıl ilerletilebileceğini görüşecek; ayrıca dönüm noktası niteliğindeki BM COI raporunun anısına düzenlenen etkinliklere katılacak, gelecek vadeden dış politika liderleriyle bir araya gelecek ve yakın zamanda Kuzey Kore’den kaçanlara destek ve eğitim sağlayan kuruluşları ziyaret edecek’ açıklamasında bulundu.

https://www.koreatimes.co.kr/www/nation/2024/02/103_368574.html