Tarih:

Paylaş:

Azerbaycan ve Şanghay İşbirliği Örgütü, işbirliğini geliştiriyor

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Azerbaycan’daki erken cumhurbaşkanlığı seçimlerini izlemek üzere ülkeyi ziyaret eden Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Genel Sekreteri Zhang Ming ile bir araya gelerek Azerbaycan ve ŞİÖ arasındaki işbirliği olanaklarını ele aldı.

Görüşme sırasında Ceyhun Bayramov, Azerbaycan’ın ŞİÖ üyeleriyle işbirliğinin, ülkesinin örgüte aktif katılımına ve karşılıklı diyalog yürütmesine katkıda bulunduğunu vurgulayarak Azerbaycan’ın güvenlik konuları başta olmak üzere Doğu-Batı ve Kuzey-Güney ulaşım koridorları gibi önemli altyapı projelerinde ŞİÖ’yle birlikte çalışma konusundaki kararlılığının altını çizdi.

Azerbaycan’ın Avrasya coğrafyasında özel bir role sahip olan ŞİÖ’yle işbirliğine büyük önem verdiğini belirten Bayramov, ekonomi, ticaret, enerji, yatırım, turizm ve ekoloji başta olmak üzere çeşitli sektörlerde işbirliği olanaklarının artırılmasının önemini vurguladı.

Ceyhun Bayramov, Azerbaycan’da 2024 yılının “Yeşil Dünya Dayanışma Yılı” ilan edildiğine dikkat çekerek ülkesinin bu yıl BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı’na ev sahipliği yapacağını ve bunun ekoloji alanında işbirliği için daha fazla fırsat sağlayacağını belirtti.

https://www.azernews.az/business/221378.html