Tarih:

Paylaş:

Türkmenistan Devlet Başkanı, Kırgız mevkidaşıyla görüştü

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English Русский

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Serdar Berdimuhammedov, 6 Şubat 2024 tarihinde Kırgız mevkidaşı Sayın Sadır Caparov ile yaptığı telefon görüşmesinde devletlerarası işbirliğini ele aldı.

Taraflar, işbirliğinin öncelikli alanlarından birinin, büyüme eğilimi gösteren ticaret ve ekonomi olduğunu belirtti. Ayrıca iki ülke arasında geleneksel kültürel ve insani temaslar da ilerleme kaydetmektedir. Yapıcı siyasi diyalog da gelişmekte ve ülkeler uluslararası örgütler çerçevesinde aktif olarak işbirliği yapmaktadır.

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Serdar Berdimuhammedov, dost ülkeye Bişkek’teki termik santraldeki mevcut durumun aşılması konusunda desteklerini ifade etti ve restorasyon çalışmalarının bir an önce tamamlanması temennisinde bulundu. Türkmenistan Devlet Başkanı, olayla ilgili olarak Kırgızistan’a bir insani yardım kargosu gönderdiklerini ve gerektiği takdirde mümkün olan her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sayın Sadır Caparov ise Kırgız halkı ve kendi adına, bu zor anda gösterilen empati için yürekten şükranlarını ifade etti. Caparov, ülkesinin yardımına ilk koşanlar arasında yer alan Türkmenistan’la dostane ilişkilere büyük değer verdiğini kaydetti.

https://centralasia.news/26695-glava-turkmenistana-pogovoril-s-kirgizskim-kollegoj.html