Tarih:

Paylaş:

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Pekin’de İsviçre Dışişleri Bakanı’yla görüştü

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han Zheng, salı günü Pekin’de, İsviçre Federal Meclis Üyesi ve Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile bir araya gelerek ikili ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Han Zheng, iki ülke liderlerinin stratejik rehberliği altında Çin ve İsviçre’nin yenilikçi bir stratejik ortaklık kurduğunu ve bu ortaklığın farklı kalkınma aşamalarındaki farklı sosyal sistemlere sahip ve farklı büyüklükteki ülkeler arasında dostane işbirliğine güzel bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

Gelecek yılın diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75. yıldönümü olduğuna dikkat çeken Han Zheng, iki tarafın dostluk ve işbirliği geleneğini ileriye taşıması, karşılıklı saygıya bağlı kalması, karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini derinleştirmesi, kültürel ve halklar arası değişimleri ortaklaşa teşvik etmesi ve ikili ilişkilerin sürekli gelişmesi için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Han Zheng, Çin’in İsviçre’yle birlikte insanlık için ortak bir geleceğe sahip bir toplum inşa etmek ve küresel yönetişim sistemini daha adil ve eşitlikçi hale getirmek için çalışmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

https://english.news.cn/20240206/923aadff7f3b495e870a2a1babd2c5b7/c.html