Tarih:

Paylaş:

Çin ve Britanya arasındaki güçlendirilmiş işbirliği, her iki tarafa ve dünyaya katkı sağlıyor

Önerilenler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Çin Başbakanı Li Qiang, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çin ve İngiltere arasındaki güçlendirilmiş işbirliğinin sadece her iki tarafın temel çıkarlarına hizmet etmekle kalmayıp aynı zamanda dünya barışı ve refahına da katkıda bulunduğunu söyledi.

Li bu açıklamaları, Britanya’nın 48 Grup Kulübü tarafından düzenlenen “Icebreakers” 2024 Çin Yeni Yılı kutlamasına gönderdiği kutlama mesajında yaptı. Çin Başbakanı, 48 Grup Kulübü’nün uzun bir süredir Çin ve Britanya arasındaki ekonomik ve ticari alışverişlerin yanı sıra insanlar arası alışverişleri aktif bir şekilde teşvik ettiğini, bunun da karşılıklı fayda ve kazan-kazan sonuçlarını desteklediğini ve karşılıklı anlayışı derinleştirdiğini söyledi.

Eski nesil İngiliz dostların yaptığı tarihi katkının her zaman hatırlanacağını belirten Li, Çin ve Britanya’daki toplumun her kesiminden vizyon sahibi insanların “buzları kıran ruhu” ileriye taşımalarını, aktif ve güçlü bir şekilde harekete geçmeye devam etmelerini ve iki halk arasındaki dostluğun geliştirilmesine, ikili dostane işbirliğinin teşvik edilmesine ve daha yüksek düzeyde karşılıklı fayda ve kazan-kazan sonuçlarına ulaşılmasına yeni katkılarda bulunmalarını umduğunu söyledi.

https://english.news.cn/20240206/772614c0504f481ab3498b5a8d27d995/c.html