Tarih:

Paylaş:

Güney Kore, ABD ve Japonya, siber güvenlik, ağ ve dijital yeteneklerini geliştirmek için güçlerini birleştiriyor

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Güney Kore Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı, perşembe günü yaptığı açıklamada, üç ülkenin siber güvenlik, ağ teknolojisi ve dijital kapasite geliştirme dahil olmak üzere dijital alanda işbirliğini güçlendirmeye hazır olduğunu söyledi.

2023 yılının Ağustos ayında Güney Kore, ABD ve Japonya arasında yapılan üçlü zirvede dijital alanda işbirliğini güçlendirme sözü verilmesinin ardından Güney Kore, sırasıyla ABD ve Japonya’yla ikili işbirliği görüşmelerini sürdürdü.

Bakanlık, üç ülkenin dijital alan başkanlarının perşembe günü Singapur’da 10 ASEAN ülkesinin katıldığı 4. ASEAN Dijital Bakanlar Toplantısı’nda bir araya gelerek bu tür bir işbirliği eğilimini geliştirdiklerini ve dijital teknoloji sektöründeki ittifakı güçlendirme konusunda anlaştıklarını söyledi.

Yapılan açıklamada, “Bu toplantıya Güney Kore Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Lee Jong-ho, Japonya İçişleri ve İletişimden Sorumlu Devlet Bakanı Watanabe Koichi ve siber uzay ve dijital politika bürosundan sorumlu Büyükelçi Nathaniel C. Fick katıldı” denildi.

https://m.koreatimes.co.kr/pages/article.asp?newsIdx=368071