Tarih:

Paylaş:

OPEC+ Bakanlar İzleme Komitesi, petrol piyasası koşullarını değerlendirmek üzere çevrimiçi toplanacak

Önerilenler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English Русский

OPEC+ Bakanlar İzleme Komitesi, petrol piyasasındaki mevcut durumu değerlendirmek üzere perşembe günü video konferans formatında toplanacak.

APA’nın TASS’a dayandırdığı habere göre, bu kez sadece OPEC+ anlaşması katılımcılarının petrol piyasasının durumunu gözden geçireceği ve örgütün gelecekteki petrol üretim politikasına ilişkin tavsiyeleri belirleyeceği bakanlık izleme toplantısı planlanıyor. Ancak komite gerekli gördüğü takdirde ve istediği zaman genel bir OPEC+ toplantısı talep edebilir. Bakanlar düzeyindeki izleme toplantıları artık her iki ayda bir yapılmaktadır.

Son toplantı 30 Kasım 2023 tarihinde OPEC+ bakanlar toplantısıyla aynı gün gerçekleştirilmiştir. O tarihte birçok OPEC+ ülkesi, 2024 yılının ilk çeyreği için günde 2,2 milyon varil (bpd) tutarında ilave gönüllü kesinti kararı aldı. Aynı zamanda Suudi Arabistan 2023 yazından bu yana uyguladığı gönüllü üretim kesintisini 1 milyon varil/gün uzatırken, Rusya da petrol arz kesintilerini 200.000 varil/gün derinleştirerek 500.000 varil/gün’e çıkardı. Bir dizi üye ülke (Irak, Kuveyt, BAE, Kazakistan, Cezayir ve Umman) üretimi 700.000 varil daha azaltacak.

Buna ek olarak Rusya ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu bir dizi OPEC+ ülkesi, 2023 baharından 2024 sonuna kadar petrol üretimini gönüllü olarak toplam 1,66 milyon varil/gün azaltacak.

https://ru.apa.az/amerika/monitoringovyi-komitet-opek-vstretitsya-onlain-dlya-ocenki-sostoyaniya-rynka-nefti-554811