Tarih:

Paylaş:

Çin Başbakanı, endüstriyel inovasyonun teşvik edilmesi çağrısında bulundu

Önerilenler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Çin Başbakanı Li Qiang, bilimsel ve teknolojik inovasyon yoluyla endüstriyel yeniliği teşvik etmek ve yeni üretici güçlerin yetiştirilmesini hızlandırmak için çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.

Li, söz konusu açıklamaları pazartesiden salıya kadar Çin’in kuzeybatısındaki Shaanxi Eyaleti’nde gerçekleştirdiği bir inceleme turu sırasında yaptı.

Başbakan, pazartesi günü bir görüntüleme cihazları şirketini denetledi. Li, imalat işletmelerinin araştırma ve geliştirme harcamalarını arttırmaları ve teknolojik rekabet güçlerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Bir akıllı fren üreticisini ziyaret eden Li, şirketten ticari araçlardaki son gelişme trendini yakalamasını ve endüstriyel dönüşüm ve iyileştirmeyi hızlandırmasını istedi.

Başbakan ayrıca “Western Superconducting Technologies Co, Ltd.” firmasını da denetledi ve firmayı teknolojik gelişimi teşvik etmeye ve bilim-teknoloji başarılarının dönüşümünü ve endüstriyel uygulamasını sürekli olarak ilerletmeye teşvik etti.

Li, salı günü bir malzeme teknolojisi firmasına yaptığı ziyaret sırasında şirketi en ileri teknolojilere odaklanmaya ve kilit ve temel teknolojik sorunları ele almaya çağırdı.

https://news.cgtn.com/news/2024-01-31/Chinese-premier-calls-for-promoting-industrial-innovation-1qNXwwTrDhK/p.html