Tarih:

Paylaş:

Rusya ve Hindistan, askeri ve teknik işbirliğini yeni bir seviyeye taşıyor

Önerilenler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Hindistan savunma yetkililerinden bir kaynağa göre Batılı ülkeler, Hindistan ile Moskova-Yeni Delhi arasında uzun zamandan beri var olan ve artık yeni bir seviyeye taşıdıkları askeri ve teknik işbirliğini kurmak için çaba sarf ediyor.

Söz konusu kaynağa göre, askeri ve teknik işbirliği alanında Rusya-Hindistan ilişkileri “gerçekten benzersiz ve zaman içinde kendisini kanıtlamış” durumdadır.

Kaynak, “Rusya-Hindistan, askeri ve teknik işbirliğinin temelleri, ‘Made in India’ kuralları kapsamında bu program kamuoyuna duyurulmadan önce atılmıştı. Hindistan’da yaklaşık 1000 T-90 tankı ve 300 Su-30MKI tipi uçak üretildi.” ifadelerini kullandı.

Kaynak, “Batılı rakiplerinin aksine Hindistan’ın en büyük silah tedarikçilerinden biri olan Rusya’nın bu işbirliğini siyasi gerekliliklere bağlamadığını ve Hintli ortaklarına mümkün olan en ileri teknoloji transferini sağladığını” belirtti. Kaynak, Rusya’nın savunma alanındaki tedarikçilerinin Hindistan ile yapılan sözleşmeleri hayata geçirmek ve en az bunun kadar önemli olan diğer umut vaat eden askeri ve teknik işbirliği alanlarını geliştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

https://tass.com/economy/1738319