Tarih:

Paylaş:

Çin, 2024 yılında ithalatını artırmayı taahhüt etti

Önerilenler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, cuma günü yaptığı açıklamada, ülkesinin bu yıl çok geniş pazarından doğan iş fırsatlarını dünyayla paylaşmak için ithalatı arttırmayı planladığını söyledi.

Wang, “Yüksek kaliteli tüketim malları, ileri teknolojiler, temel ekipmanlar, önemli bileşenler, enerji ve diğer kaynaklarla Çin’de arz eksikliği bulunan tarım ürünlerinin ithalatını arttıracağız” diye konuştu. Bakan Wang, ülkesinin ithalat kanallarını çeşitlendireceğini ve süreci kolaylaştıracağını da sözlerine ekledi.

Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı ve Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na ev sahipliği yapılacağını belirten Wang, Çinli işletmelerin yurtdışındaki fuarlara katılmalarını destekleyeceğini ve yüz yüze iletişim fırsatları oluşturmak için iş adamlarının yurt dışı seyahatlerini daha da kolaylaştıracağını söyledi.

Wang’a göre; Devlet Konseyi’nin Nisan 2023 tarihinde yayınladığı dış ticaret hacminin istikrara kavuşturulması ve yapısının iyileştirilmesine ilişkin kılavuz, olumlu sonuçlar ortaya çıkardı.

https://english.news.cn/20240126/eacca9740dd441dca9551e81fac846d8/c.html