Tarih:

Paylaş:

Rus Büyükelçiliği: “ABD, Rusya’nın Uluslararası Tahıl Konseyi toplantısına katılmasını engelledi”

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Rusya’nın Washington Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) makamlarının, Rus diplomatların New Orleans’ta düzenlenen Uluslararası Tahıl Konseyi’nin 59. Oturumuna katılmalarına izin vermediği belirtildi.

Rus diplomatik misyonu, “Kamuoyunun ve medyanın dikkatini bir kez daha Washington makamlarının, Rusya Büyükelçiliğinin ABD toprakları içindeki resmi seyahatlerini kısıtlayan yıkıcı uygulamalarına çekmek istiyoruz. Dışişleri Bakanlığı’nın, Washington dışına yapılacak resmi seyahatler için usulüne uygun olarak tamamlanmış bildirim taleplerini reddetme sayısı sürekli artıyor. Üstelik yetkililer kararlarının nedenlerini açıklama zahmetine de girmiyorlar. Bürokratlar, bizimle konuşmayı kendilerine yakıştıramıyorlar gibi görünüyor.” açıklamasında bulundu.

Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi: “Kısa süre önce bir başka kötü örnek daha yaşandı. Diplomatlarımızın 24 Ocak’ta New Orleans’ta yapılacak Uluslararası Tahıl Konseyi toplantısına katılmalarını yasaklandı. Böyle bir hareketle ABD, çok taraflı toplantılara ev sahipliği yapan ülke olarak yükümlülüklerini ihlal etmeye hazır olduğunu açıkça göstermiştir.”

https://tass.com/russia/1737535