Tarih:

Paylaş:

Pekin’de Şi-Mirziyoyev Görüşmesi: Çin-Özbekistan bağları güçleniyor

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Çin Devlet Başkanı Sayın Şi Cinping ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev ve arasında çarşamba günü yapılan görüşmeler sırasında, ikili ilişkilerin her koşulda kapsamlı stratejik ortaklığa yükseltilmesi kararlaştırıldı.

Şi Cinping, ülkesine resmi bir ziyarette bulunan Şevket Mirziyoyev’e “Her iki taraf da üst düzey siyasi karşılıklı güven yoluyla ortak bir geleceğe sahip Çin-Özbekistan toplumu için sağlam bir temel inşa etmek ve yüksek kaliteli Kuşak ve Yol İşbirliği yoluyla iki ülkenin modernizasyon girişimlerini ilerletmek için tüm koşullara uygun kapsamlı stratejik ortaklığı geliştirme fırsatını değerlendirmelidir” dedi.

Çin Devlet Başkanı, ülkesinin Özbekistan’ın ulusal egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumasını ve kendi kalkınma yolunu seçmesini desteklediğini söyledi.

Şi Cinping, iki ülkenin stratejik iletişimi güçlendirmek ve stratejik karşılıklı güveni kapsamlı bir şekilde derinleştirmek için hükümetler arası işbirliği komitesi gibi platformları iyi kullanması gerektiğini söyledi. Ayrıca Çin ve Özbekistan’ın geleneksel işbirliği potansiyelini kullanması, ekonomi, ticaret ve yatırım alanlarında orta ve uzun vadeli işbirliği planlarını hayata geçirmesi, daha fazla kolaylaştırma önlemi alması ve altyapı, tarımsal yüksek teknoloji parkı inşası ve diğer alanlarda işbirliğini artırması gerektiğini söyledi.

https://news.cgtn.com/news/2024-01-24/Xi-Jinping-holds-talks-with-Uzbek-president-1qCVW8LKZaw/p.html