Tarih:

Paylaş:

Almanya ve Fransa, Sırbistan’ı Rusya’ya karşı yaptırım uygulamaya çağırdı

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English Русский

Almanya ve Fransa’nın Sırbistan’daki Büyükelçileri sırasıyla Anke Konrad ve Pierre Cochard, yerel yetkililere AB üyeliğini ulusal bir öncelik olarak tanımlamaları ve Rusya’ya karşı yaptırımlara katılarak Avrupa güvenliğine bağlılıklarını teyit etmeleri çağrısında bulundu.

TASS’ın verdiği habere göre diplomatlar, “Ocak 2024, Sırbistan’ın AB’yle katılım müzakerelerinin başlamasının 10. Yıldönümüdür. Zaman çizelgesinin size uzun gelebileceğinin farkındayız, ancak bu karmaşık bir süreçtir ve yetkilileri, tüm siyasi ve sosyal güçleri ve tüm Sırbistan vatandaşlarını AB’ye katılım hedefini ulusal bir öncelik olarak tanımlamaya çağırıyoruz” dedi.

Ayrıca açıklamada, “Sırbistan’ın Avrupa’nın ortak güvenliğine katılımı halihazırda önemlidir ve bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Ukrayna’yı desteklemeye devam ederek ve [Rusya karşıtı] yaptırımları uygulayarak bu olumlu ivmeyi yeniden teyit etmesini teşvik ediyoruz.” denildi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, başkalarının hoşnutsuzluğuna rağmen ülkenin bağımsız bir politika inşa edeceğini, AB yolunda ilerleyeceğini ve Rusya ve Çin’le geleneksel dostane ilişkilerini sürdüreceğini defalarca vurguladı. Belgrad’ın Rusya’ya karşı yaptırım uygulama ya da sürekli olarak Moskova ve Pekin aleyhinde açıklamalar yapma niyetinde olmadığını belirtti.

https://report.az/ru/drugie-strany/frg-i-franciya-prizvali-serbiyu-primenit-sankcii-protiv-rossii/