Tarih:

Paylaş:

Dünya Bankası, yenilenebilir enerji projelerini genişletmek için Orta Asya’ya yöneldi

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Bankası’nın Orta Asya ve Latin Amerika’da yenilenebilir enerji tedarik zincirlerini çeşitlendirmeyi amaçlayan yeni bir projeyi genişletmeyi düşündüğünü söyledi.

Çok taraflı kredi kuruluşu, Japonya’yla birlikte geçtiğimiz Ekim ayında Dirençli ve Kapsayıcı Tedarik Zinciri Geliştirme girişimini başlattı. Girişim, bataryalarda, güneş panellerinde ve diğer yeşil ekipmanlarda kullanılan kritik mineralleri üreten gelişmekte olan ekonomilere mali ve teknolojik yardım sunarak kapasite oluşturmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Bankanın başkanı olarak Tokyo’ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Banga, “Halihazırda iki Afrika ülkesiyle bu girişim için sıraya girmelerini sağlamaya çalışıyoruz.” dedi. “Bazı Orta Asya ülkelerinin yanı sıra Latin Amerika’daki bazı ülkelerin de iyi adaylar olabileceğini düşünüyoruz” diye ekledi.

Girişim batarya, güneş panelleri ve rüzgar türbinleri üretiminde kilit aşamalara hakim olan Çin’e aşırı bağımlılık risklerini azaltmayı amaçlıyor.

https://asia.nikkei.com/Business/Finance/World-Bank-eyes-Central-Asia-to-expand-renewable-energy-project