Tarih:

Paylaş:

Gürcistan, AB üyeliği yolunda ilerliyor

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Gürcistan Parlamentosu Avrupa Entegrasyon Komitesi Başkanı Maka Botchorishvili, pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkenin geçen ay aldığı adaylık statüsünün ardından “Avrupa Birliği üyeliği yolunda ilerlediğini” söyledi.

Botchorishvili, Avrupa Birliği’nde Kentsel Politikalar konulu Parlamentolar Arası Konferansta yaptığı konuşmada bu gelişmeyi “gerçekten tarihi bir an” olarak nitelendirdi.

“Diğer aday ülkelerle birlikte geçmemiz gereken Avrupa entegrasyon sürecinin başarısı için birçok yönde birlikte çalışmamız gerekiyor. Sadece AB kurumlarıyla değil, AB üyesi ülkelerle de farklı düzeylerde ve farklı konularda siyasi diyaloğun arttırılması elzemdir” dedi.

Parlamento yetkilisi, Gürcistan’ın şehirleriyle birlikte “karmaşık bir tarihe, karışık ve ilginç bir mimariye, modern gereksinimlere ve önümüzde açılan yeni fırsatlara sahip kadim bir ülke” olduğunu belirtti.

“Son on yıllar boyunca baş etmek zorunda kaldığımız sayısız zorluk-çatışmalar, Rus saldırganlığı, enerji veya ekonomik krizler ve doğal felaketler-kentsel gelişimimizi kesinlikle etkiledi” dedi.

Yetkili, sözlerini şöyle sürdürdü: “Modernleşme yolunda ilerlemeyi başardık ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gelenin en iyisini yaptık, ancak modern zorlukların üstesinden gelmek için hala daha fazlasını yapmamız gerekiyor.”

https://agenda.ge/en/news/2024/194