Tarih:

Paylaş:

Moskova, Birleşik Krallık-Ukrayna güvenlik anlaşmasını “NATO’yu Ukrayna meselelerine dahil etme girişimi” olarak görüyor

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, düzenlediği basın toplantısında, Londra’nın Kiev’le güvenlik anlaşması yapma kararının, G7 ve NATO müttefiklerinin ilgisini Ukrayna’ya çekme çabası olarak yorumladı.

Zaharova, “Ukraynalılara, çoğunlukla danışmanlık yardımıyla ilgili bir dizi boş vaat verildi. Onlar (İngilizler) bu destek sözlerini Ukrayna için süslediler, ancak yasal olarak herhangi bir bağlayıcılığı yok” dedi. Zaharova sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu adım, İngiliz yönetiminin G7 ve NATO müttefiklerinin Ukrayna’daki gelişmelere ilgisini kaybetmesini önlemeye yönelik çabalarının bir parçasıdır. Çünkü Londra, bu gelişmeleri Rusya’ya karşı jeopolitik bir araç olarak görmeye devam ediyor.”

Zaharova, bu anlaşmanın Kiev’in Rusya’yla bir barış anlaşması yapmasına izin vermeyeceğini açıkça ortaya koyduğunu belirtti. Son olarak Zaharova, “Kiev’de imzalanan anlaşma, Ukrayna’nın görüşmeler yaparak çatışmadan çıkma şansının kalmadığını açıkça ortaya koyuyor. Bu anlaşma, Ukrayna’yı Anglo-Sakson ulusların maceralarında bir pazarlık unsuru haline getiriyor ve Rusya’yla çatışmaya yönelik aynı Avrupa-Atlantik politikasını izlemeye zorluyor” ifadelerini kullandı.

https://tass.com/politics/1733421