Tarih:

Paylaş:

ABD, Ukrayna’ya silah ve askeri teçhizat sevkiyatını durdurdu

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English Русский

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), bu tür programlar için bütçe fonlarının yetersizliği nedeniyle Ukrayna’ya silah ve askeri teçhizat tedarikini durdurdu.

Report’a göre bu durum Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby tarafından gazetecilere verilen olağan brifingde teyit edildi.

Beyaz Saray yetkilisi, Washington’un Kiev’e yaptığı silah sevkiyatını yorumlarken “Evet, desteklemek için fonumuz olan mevcut stoktan son paketi çıkardık” dedi.

Kirby, “Daha fazla fon alabilmemiz için ABD Kongresi’nin Ukrayna için ulusal güvenlikle ilgili bu ek bütçe talebi konusunda harekete geçmesi kritik önem taşıyor” dedi. NSC yetkilisi, “Sağladığımız yardım artık durma noktasına geldi,” diye vurguladı. Kirby’nin değerlendirmesine göre, “Özellikle kış aylarında Kiev’e yeni ABD silahları sağlama ihtiyacı artık çok ciddi boyutlara ulaşmış durumdadır.”

Washington yönetimi, yaklaşık dört ay önce Kongre’ye, ABD’de 1 Ekim’de başlayan 2024 mali yılı için, öncelikle İsrail ve Ukrayna’ya yardım etmek ve Asya-Pasifik bölgesinde Çin ve Rusya’ya karşı koymak için bir ek bütçe talebi gönderdi. Demokrat Partili ABD Başkanı Joe Biden başkanlığındaki yürütme organı, bu amaçlar için toplamda yaklaşık 106 milyar dolar almak istiyor.

https://report.az/ru/drugie-strany/ssha-prekratili-postavki-oruzhiya-i-voennoj-tehniki-ukraine/