Tarih:

Paylaş:

ABD, Güney Kafkasya’da kalıcı barışın tesis edilmesini desteklemeye hazır

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

ABD’nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı James O’Brien, 11 Ocak 2024 tarihinde çevrimiçi bir brifingde yaptığı açıklamada, ülkesinin Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış sürecini ve ilişkilerin normalleşmesini desteklemeye devam ettiğini ve bu yönde yardımcı olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ona göre, taraflar arasında kalan meselelerin çözüme kavuşturulması için ikili bazda görüşmelerin devam ediyor olması memnuniyet vericidir.

O’Brien, “Onların (Azerbaycan ve Ermenistan’ın) ikili düzeyde aktif bir gündeme sahip olmaları ve kalan meseleleri çözmeye devam etmeleri bizi çok cesaretlendiriyor. Hala yapılması gereken işler var ve biz de elimizden geldiğince destek vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı’na göre ABD’nin hem Azerbaycan hem de Ermenistan’la iyi ilişkileri var ve iki ülke arasındaki barışın bölgesel kalkınma için iyi fırsatlar yaratacağına inanıyor.

https://report.az/en/foreign-politics/assistant-secretary-us-is-ready-to-support-establishment-of-durablele-peace-in-south-caucasus/