Tarih:

Paylaş:

Çin’in ulusal siyasi danışma organı liderler toplantısı düzenledi

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Ülkenin ulusal siyasi danışma organı olan Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı’nın (CPPCC) 14. Ulusal Komitesi Çarşamba günü Pekin’de 12. Başkanlar Konseyi toplantısını gerçekleştirdi.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi üyesi ve CPPCC Ulusal Komitesi Başkanı Wang Huning toplantıya başkanlık etti ve açıklamalarda bulundu.

Wang, siyasi danışmanların düşünce ve eylemlerini ÇKP Merkez Komitesi’nin ekonomik kalkınmaya ilişkin yaptığı sağlıklı değerlendirmelerle ve gelecek yılki ekonomik çalışmalara ilişkin karar ve planlarıyla uyumlu hale getirmeleri için yönlendirilmeleri gerektiğini vurguladı.

Ekonominin yüksek kaliteli gelişimine ve tarım, kırsal kalkınma ve çiftçilerle ilgili çalışmalara daha fazla danışmanlık katkısı yapılması çağrısında bulundu.

Yüksek standartlı açılımı teşvik etmek ve insanlık için ortak bir geleceğe sahip bir toplum inşa etmek için çabaların bir araya getirilmesine yardımcı olmak üzere derinlemesine inceleme ve araştırma yapmak üzere siyasi danışmanların organize edilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Liderlik toplantısı, 14. CPPCC Ulusal Komitesi Daimi Komitesi’nin beşinci oturumunun taslak gündemini ve programını görüşüp kabul etti ve diğer belgelerin yanı sıra CPPCC Ulusal Komitesi’nin 2024’teki çalışma önceliklerini, danışma planlarını ve teftiş, inceleme ve soruşturma planlarını ilke olarak onayladı.

https://english.news.cn/20231227/4662beea22684ab6835e243fc51e0765/c.html