Tarih:

Paylaş:

Lavrov: Kuzey-Güney Ulaştırma Projesi, ‘ikinci bir hamle’ gerektirmiyor

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında Kuzey-Güney ulaşım koridoru projesinin ikinci bir hamleye ihtiyaç duymadığını ve yakın zamanda hayata geçirileceğini söyledi.

“Kuzey-Güney koridoruna gelince, muhtemelen ‘ikinci bir hamleye’ ihtiyacı yok. Zaten bunu aldı. Bu proje, uygulanmasının bağlı olduğu ülkeler arasında büyük bir heyecan yarattı ve yakın zamanda kesinlikle gerçekleşecek” dedi.

Bakan sözlerine şunları da ekledi: “Kuşkusuz Batı’ya duyulan güven büyük ölçüde sarsıldı ve şu anda dünya ekonomisinin birilerinin zararına değil, karşılıklı yarar temelinde geliştirilmesinde küresel çoğunluğun rolüne güvenmek için daha da büyük nedenler var.”

Rusya, Hindistan ve İran, 2000 yılında Kuzey-Güney multimodal ulaşım koridorunun oluşturulmasına ilişkin hükümetler arası bir anlaşma imzaladı. Katılımcı sayısı daha sonra on dörde çıktı. Projenin amacı Hindistan, İran ve Basra Körfezi ülkelerinden gelen transit yük trafiğini Rusya toprakları üzerinden Avrupa’ya ulaştırmaktır. Proje, halihazırda her bir ülkenin farklı taşımacılık sistemlerini bir araya getirmektedir.

https://tass.com/politics/1727081