Tarih:

Paylaş:

Güney Kore, olası iptal endişeleri nedeniyle Polonya ile silah anlaşmaları konusunda görüştüğünü açıkladı

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Seul’den bir yetkilinin Salı günü yaptığı açıklamaya göre Güney Kore, Kore şirketleri ile Polonya hükümeti arasında imzalanan çok sayıda silah anlaşmasının Varşova’daki yönetim değişikliğine rağmen kararlaştırıldığı şekilde yürütülmesini sağlamak üzere Polonya ile görüşmeler yürütüyor.

Başbakan Donald Tusk liderliğindeki yeni Polonya hükümetinin, bütçedeki aşırı harcamaları gerekçe göstererek bir önceki hükümet döneminde imzalanan bazı silah sözleşmelerinde revizyona gideceğinin sinyalini vermesiyle endişeler artıyor.

Güney Koreli savunma firmaları bu yıl Polonya ile roketatar, savaş uçağı, tank ve kundağı motorlu obüs teslimatlarını da içeren yaklaşık 13-14 milyar dolar değerinde silah satış sözleşmesi imzaladı.

Bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi “İki ülke arasında mutabık kalınan hususların hükümet değişikliğinden bağımsız olarak uygulanmaya devam edeceğinden emin olmak için diplomatik kanallar aracılığıyla Polonya hükümetiyle istişarelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Yetkili, “Polonya ile yapılan savunma sözleşmeleriyle ilgili olarak herhangi bir etki veya nüfuz yaratan bir şey duymadık” dedi.

https://www.koreaherald.com/view.php?ud=20231226000697