Tarih:

Paylaş:

Çin, “14. Beş Yıllık Plan” hedeflerine ulaşmak için çalışıyor

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Bir yetkili Salı günü yaptığı açıklamada, Çin’in 2021-2025 dönemini kapsayan 14. beş yıllık planda belirtilen hedeflere ulaşmasını sağlamak için çeşitli önlemler alacağını söyledi.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkanı Zheng Shanjie, Çin’in en üst yasama organı olan Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi’nin devam eden oturumuna sunduğu ara değerlendirme raporunda, Çin’in planın uygulanmasının yarısına geldiğini ve tüm cephelerde modern bir sosyalist ülke inşa etmeye güçlü bir başlangıç yapmak için sağlam bir temel attığını söyledi.

Zheng, ileriye dönük olarak karşılaşılacak güçlükler arasında bölge sakinlerinin tüketimini arttırmaya yönelik uzun vadeli bir mekanizmanın bulunmaması, yüksek düzeyde kirletici ve karbon emisyonları ve yetersiz kamu hizmetleri arzı ile kaynakların kısmen yanlış tahsisinin bir arada bulunmasının yer aldığını söyledi.

Raporda, Çin’in hedeflerine ulaşmak için iç talebi genişletmek, ekonominin hızlandırılmış toparlanmasını ve istikrarlı büyümesini sağlamak ve piyasa odaklı reform ve kurumsal açılımı derinleştirmek gibi bir dizi önlem alacağı belirtildi.

https://english.news.cn/20231227/5c5e06ec29c44b878469f2275ae7554b/c.html