Tarih:

Paylaş:

Çin, dijital ekonomi yoluyla ortak refahı teşvik etme planını açıkladı.

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Ulusal veri bürosundan kaynakların Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre Çin, daha büyük ve daha iyi bir dijital ekonomi yoluyla ortak refahı kolaylaştırmaya yönelik bir uygulama planı yayınladı.

Büro ve Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından ortaklaşa yayınlanan plan, dijital teknolojiler ile reel ekonominin derinlemesine entegrasyonunu kolaylaştırmayı ve dijital yollarla dengesiz ve yetersiz kalkınma sorununu çözmeyi amaçlıyor.

2025 yılına kadar, dijital ekonominin geliştirilmesi yoluyla bölgeler, kentsel ve kırsal alanlar, farklı nüfus grupları ve temel kamu hizmetleri arasındaki uçurumların kapatılmasında olumlu ilerleme kaydedilecektir.

2030 yılına kadar, dijital ekonomi yoluyla ortak refahın teşvik edilmesinde önemli ilerleme kaydedilecek, doğu ve batı bölgeleri arasındaki işbirliğine ilişkin bir dizi yenilikçi uygulama ülke çapında çoğaltılmaya ve teşvik edilmeye hazır hale gelecektir.

Plan, dijital ekonomi yoluyla koordineli bölgesel kalkınmanın teşvik edilmesi, kırsal kesimde dijital kalkınmanın ilerletilmesi, daha iyi istihdam için kamunun dijital yetkinliğinin artırılması ve dijital yollarla sosyal hizmetlerin kapsayıcı arzının kolaylaştırılması olmak üzere dört temel konuda düzenlemeler yapmıştır.

https://english.news.cn/20231225/c55c46ffc0d64730930d22783a488a51/c.html