Tarih:

Paylaş:

“Şi Cinping’in Kuşak ve Yol Girişimi” adlı kitabın 2023 baskısı yayımlandı

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

“Şi Cinping’in Kuşak ve Yol Girişimi (2023)” adlı kitap, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri Şi Cinping’in Eylül 2013’ten Kasım 2023’e kadar Kuşak ve Yol işbirliği üzerine 78 önemli söylemini içermektedir. Kitap, ÇKP Merkez Komitesi Parti Tarihi ve Edebiyatı Enstitüsü tarafından derlenmiştir.

Şi tarafından ortaya atılan Kuşak ve Yol Girişimi, çeşitli ülkelerdeki insanların barış ve kalkınmaya yönelik ortak umutlarına odaklanmakta ve dünyaya ortak refah ve kalkınma için bir plan sunmaktadır.

Girişim, başta katılımcı ülkeler olmak üzere uluslararası toplumdan olumlu tepkiler almıştır. Medeniyetler, kültürler, sosyal sistemler ve kalkınma aşamaları arasındaki farklılıkları aşan girişim, geniş çapta memnuniyetle karşılanan küresel bir kamu yararı ve uluslararası işbirliği platformu haline gelmiştir.

Şi, Kuşak ve Yol işbirliğinin yol gösterici ilkeleri, zengin çağrışımları, hedefleri ve yolları hakkında derin açıklamalar yapmıştır. Bunlar, yüksek kaliteli Kuşak ve Yol işbirliğini teşvik etmek, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin modernleşmesini sağlamak, açıklık, kapsayıcılık, bağlanabilirlik ve ortak kalkınma dünyası inşa etmek ve ortak bir geleceğe sahip bir insan topluluğu oluşturmak açısından büyük önem taşımaktadır.

https://english.news.cn/20231224/de36e62f9a314d0fb5dc073d85904691/c.html