Tarih:

Paylaş:

Rusya, dondurulan varlıklar ve füzeler konusunda ABD’ye yüklendi

Benzer İçerikler

Bu yazı şu dillerde de mevcuttur: English

Rusya, Batı’nın varlıklarına el koyma ya da füze konuşlandırma hamlelerine sert tepki vereceği konusunda uyarıda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, cuma günü yaptığı açıklamada, yaptırımlar kapsamında dondurulan Rus varlıklarına el koyması halinde ABD’yle diplomatik ilişkilerin kesilebileceğini söyledi.

Yetkililer, Kremlin’in Avrupa ya da Asya’ya füze konuşlandırılmasına karşılık vereceğini belirtirken; Ukrayna, Rusya’nın gece boyunca insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Rus devlet haber ajansı Interfax’ın haberine göre Ryabkov, dondurulmuş Rus varlıklarının paraya ihtiyacı olan Kiev’e verilmesi halinde Moskova’nın Washington’la diplomatik ilişkilerini kesebileceği uyarısında bulundu

Batılı ülkeler, Ukrayna’daki savaşla ilgili yaptırımlar nedeniyle dondurulan 1 milyar dolardan fazla Rus varlığına el konulmasını tartışıyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, daha sonra bir basın toplantısında Rus varlıklarına el koyan ülkelerin asla rahat bırakılmayacaklarını ve Rusya’nın misilleme olarak Batı’nın hangi varlıklarına el koyabileceğine bakacağını söyledi.

https://www.aljazeera.com/news/2023/12/22/russia-may-sever-ties-respond-in-kind-over-seizure-of-its-assets